A kurkuma aromája
mellett aranyló fényt is ad a levesnek, amit jól kiegészít a
mértékkel adagolt chili.
Hozzávalók
- 2 evőkanál vaj vagy olaj
- 1 nagyobb zellergumó
- 2 közepes krumpli
- 1 zöldhagyma
- 1,5 liter leszűrt hús- vagy zöldségleves
- só
- bors
- 1 mokkáskanál szárított, őrölt kurkuma
- ízlés szerint chilis olaj vagy friss chili
- 2 dl tejszín
- néhány szál petrezselyemzöld
A megtisztított,
felkockázott zellergumót és krumplit forgassuk át a meleg
vajon/olajon, pároljuk egy-két percig, végül öntsük fel a
levessel. Adjuk hozzá a zöldhagymát és fedő alatt pároljuk
puhára a zöldségeket. A megpuhult zöldségkockák negyedét
vegyük ki a levesből, a többit botmixerrel pürésítsük össze a
levessel (ha krémlevesként akarjuk tálalni, ez a lépés elmarad).
Keverjük el benne a tejszínt, fűszerezzük, tegyük bele a félre
tett zöldségkockákat, végül szórjuk meg a finomra vágott
petrezselyemlevelekkel.
Melegen tálaljuk, de
hidegen is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése