Ez a laktató régi fogás napjainkban is népszerű az erdőn dolgozók között. Jót
tesz neki a füstös íz, de nyugodtan megsüthetjük a krumplit
sütőben, a kenyeret meg kenyérpirítóban. A zsír viszont jó
minőségű legyen - akár töpörtyűvel kevert is lehet. Tartalmas
vacsora lehet hideg téli estéken.
Hozzávalók
- pirított kenyérszeletek
- héjában sült krumpli
- zsír
- hagyma
- só
A megpirított kenyeret
kenjük meg a zsírral és a sült krumpli belsejével, szórjuk meg
hagymával és sózzuk ízlés szerint. Hozzáértők szerint egy
kupica pálinka is javasolt mellé.
1 megjegyzés:
Gyerekkorom kedvenc téli reggelije/vacsorája volt.Mi ugyan nem ezen a néven hívtuk,de azt hiszem,nem ez a lényeg.Annyi eltéréssel,hogy a pirítósra kent burgonyát őrölt pirospaprikával megbolondított,füstölt szalonnából kisült zsírral locsoltuk meg,megpúpozva a saját tepertőjével.Igazi palóc étel,sehol nem találkoztam még hasonlóval.A sült krumpli a családomnak is kedvence,de ma már pirítós és szalonna/zsír nélkül esszük.Májkrémmel,vajjal,vagy leginkább zöldfűszeres sajtkrémmel.
Megjegyzés küldése