Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2011. 02. 05.

Zöldségleves

A zöldségleves leszűrt levét is számtalan ételhez felhasználhatjuk vagy egyszerűen megesszük a zöldségekkel együtt.


Hozzávalók
  • 1 kg zöldség vegyesen
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • néhány szál zellerzöld
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 2 l víz 
  • só (esetleg házi ételízesítő vagy tetszés szerinti)
Ízlésünk és lehetőségünk, na és persze évszaktól függően válogassunk össze a zöldségeket: sárgarépa, fehérrépa, zeller, hagyma, karalábé, karfiol, kelkáposzta, zöldborsó, paradicsom, cukkini, stb.


A megmosott és megtisztított zöldségeket daraboljuk fel, a petrezselymet vágjuk finomra.


Az olajon kevergetve süssük néhány percig a zöldségeket, majd öntsük fel a vízzel. Szükség szerint sózzuk és fedő alatt puhulásig főzzük.

Nem kíván levesbetétet, de szaggathatunk bele kis vajas galuskákat.

4 megjegyzés:

Hobbiszakács írta...

De jók a képek (is)...

Palócprovence írta...

Köszi! :)

Szemirámisz írta...

Nagyon guszta! Tegnap nálunk is ez volt. :)

4Gyerek írta...

így ebéd után is nagyon is kívántatja magát a leveskéd, főleg ilyen fotó alátámasztással