Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2017. 01. 27.

Gránátalmás csirkesaláta


Egy nehéz hét lezárására tökéletes egy lazulós, főzős délután. Az alábbi recept nem igényel hosszas pepecselést, a hozzávalók pedig könnyen beszerezhetők. A fűszeres, de mégsem tolakodó ízek a hidegnek is hadat üzennek.


Hozzávalók
  • 50 dkg lebőrözött, falatnyi darabokra vágott csirkemell
  • 2 evőkanál kókuszolaj (vagy egyéb olaj)
  • 1 gránátalma
  • 3 megtisztított, lereszelt sárgarépa
  • 1 citrom leve
  • 1 maréknyi korianderlevél
  • 1 maréknyi mentalevél

A fűszerpasztához
  • 2 evőkanál kókuszolaj (vagy egyéb olaj)
  • 1 teáskanál garam masala
  • 1/2 teáskanál őrölt kurkuma
  • 1 teáskanál só
  • ízlés szerint csilipaprika vagy csilipehely
  • 2 gerezd fokhagyma

A fűszerpaszta hozzávalóiból készítsünk krémes állagú pasztát, forgassuk bele a csirkedarabokat. Tegyük félre 30 percre vagy akár egy éjszakára a hűtőbe. Amíg a hús pácolódik, bontsuk ki a gránátalmából a magokat, a fehér hártyát távolítsuk el.


A maradék 2 evőkanál olajon süssük a csirkét aranybarnára. A reszelt sárgarépát, a gránátalmamagokat, és a zöldfűszereket forgassuk össze a citromlével, tegyük tálra. Tegyük rá a sült csirkét, locsoljuk rá a szaftot is. Langyosan az igazi.


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

De jó kis recept! Köszönöm, hogy megosztottad.

Palócprovence írta...

Szívesen! Örülök, hogy tetszik. :)