Egy nehéz hét lezárására tökéletes egy lazulós, főzős délután. Az alábbi recept nem igényel hosszas pepecselést, a hozzávalók pedig könnyen beszerezhetők. A fűszeres, de mégsem tolakodó ízek a hidegnek is hadat üzennek.
Hozzávalók
- 50 dkg lebőrözött, falatnyi darabokra vágott csirkemell
- 2 evőkanál kókuszolaj (vagy egyéb olaj)
- 1 gránátalma
- 3 megtisztított, lereszelt sárgarépa
- 1 citrom leve
- 1 maréknyi korianderlevél
- 1 maréknyi mentalevél
A fűszerpasztához
- 2 evőkanál kókuszolaj (vagy egyéb olaj)
- 1 teáskanál garam masala
- 1/2 teáskanál őrölt kurkuma
- 1 teáskanál só
- ízlés szerint csilipaprika vagy csilipehely
- 2 gerezd fokhagyma
A fűszerpaszta hozzávalóiból készítsünk krémes állagú pasztát, forgassuk bele a csirkedarabokat. Tegyük félre 30 percre vagy akár egy éjszakára a hűtőbe. Amíg a hús pácolódik, bontsuk ki a gránátalmából a magokat, a fehér hártyát távolítsuk el.
A maradék 2 evőkanál olajon süssük a csirkét aranybarnára. A reszelt sárgarépát, a gránátalmamagokat, és a zöldfűszereket forgassuk össze a citromlével, tegyük tálra. Tegyük rá a sült csirkét, locsoljuk rá a szaftot is. Langyosan az igazi.
2 megjegyzés:
De jó kis recept! Köszönöm, hogy megosztottad.
Szívesen! Örülök, hogy tetszik. :)
Megjegyzés küldése