Hozzávalók
a tésztához:
- 20 dkg édes omlós tészta
- 2 tojásból piskótatészta
a krémhez:
- 50 dkg túró
- 4 tojássárgája
- 12 dkg porcukor
- 1 kk vaníliakivonat
- 1 dkg zselatin
- 0,5 dl tej
- 2 dl tejszín habbá verve
- néhány evőkanál sárgabaracklekvár
- 25 dkg lecsepegtetett barackbefőtt felkockázva
a tetejére:
- porcukor
Lajos Mari receptjét egy kicsit leegyszerűsítettem és az
összetevőkön is változtattam egy picit.
A tésztaféléket készen is
megvehetjük, ez nagymértékben leegyszerűsíti a folyamatot, de akár előző nap is
megsüthetjük őket (én is ezt tettem).
A kapcsos tortaforma aljára kerül
a megsütött linzertészta, amit kenjünk meg baracklekvárral. Szórjuk a tetejére
a felkockázott barackbefőttet.
A krémhez törjük át a túrót,
keverjük ki a cukorral, a tojássárgákkal, vaníliával. Adjuk hozzá a tejben
felolvasztott és kihűtött zselatint, majd a habbá vert tejszínt is. A krémet
simítsuk a befőttre.
Fedjük le a piskótalappal.
Letakarva tegyük a tortát néhány órára a hűtőbe. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp:
- Más befőttel is elkészíthető.
- A tésztát helyettesíthetjük darált keksz és vaj keverékével. Ekkor a krém tetejére nem kerül tészta, csak alulra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése