Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2011. 11. 18.

Mango lassi

A lassi (lasszi), ez az eredetileg Punjab államból származó joghurtital lehet sós vagy akár édes is, és mindig jéghidegen fogyasztják. Titka a jó minőségű joghurtban és fűszerezésében rejlik.
Az édes lassi egyik változata a gyümölcsös lassi, ami leggyakrabban mangóval készül, és talán ez a legismertebb lassi Indián kívül. Leginkább a mi gyümölcsturmixunkra, divatosabb nevén smoothie-ra hasonlít.



Hozzávalók
  • 1 csésze joghurt
  • 1 csésze  tej
  • 2 csésze mangópüré (friss vagy konzerv)
  • tört jég - elhagyható
Igazán érett mangóhoz nálunk nehéz jutni, de helyettesíthetjük konzerv mangópürével is. Bármelyiket is választjuk, figyeljünk rá, hogy ne maradjanak benne rostok, szükség szerint passzírozzuk át.
A hozzávalókat botmixerrel vagy turmix segítségével keverjük jól össze (persze kézi habverővel is lehet).

Nincsenek megjegyzések: