A lassi (lasszi), ez az eredetileg Punjab államból származó joghurtital lehet sós vagy akár édes is, és mindig jéghidegen fogyasztják. Titka a jó minőségű joghurtban és fűszerezésében rejlik.
Az édes lassi egyik változata a gyümölcsös lassi, ami leggyakrabban mangóval készül, és talán ez a legismertebb lassi Indián kívül. Leginkább a mi gyümölcsturmixunkra, divatosabb nevén smoothie-ra hasonlít.
Hozzávalók
- 1 csésze joghurt
- 1 csésze tej
- 2 csésze mangópüré (friss vagy konzerv)
- tört jég - elhagyható
Igazán érett mangóhoz nálunk nehéz jutni, de helyettesíthetjük konzerv mangópürével is. Bármelyiket is választjuk, figyeljünk rá, hogy ne maradjanak benne rostok, szükség szerint passzírozzuk át.
A hozzávalókat botmixerrel vagy turmix segítségével keverjük jól össze (persze kézi habverővel is lehet).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése