Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2011. 11. 16.

Malai curry

A bengáli konyha e klasszikusa friss garnélából  a legjobb, de megpróbálkozhatunk fagyasztottból is elkészíteni.



Hozzávalók

  • 50 dkg garnéla (friss vagy fagyasztott)
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 zöld chili (vagy ízlés szerint)
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál római kömény
  • 3 tok zöld kardamom
  • 2 kasszialevél
  • 2 dl kókusztej
  • 1/2 teáskanál cukor
Ha valami csoda folytán sikerülne vennünk friss garnélát, itt olvashatunk az előkészítéséről, tisztításáról.
Az olajban pároljuk meg az összevágott hagymát. Adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, gyömbért, chilit, fűszereket és pirítsuk 1 percig, majd a garnélával is. Öntsük fel a kókusztejjel, tegyük bele a cukrot is és főzzük 6-8 percig (friss garnéla esetén rövidebb ideig).

Hagyományosan párolt basmati rizzsel tálalják vagy ünnepek, esküvők alkalmával pulaóval.

Nincsenek megjegyzések: