Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2011. 12. 02.

Advent 2. vasárnapjára: Banános-csokoládés empanada



Hozzávalók

  • 1 csomag réteslap
  • 2 db banán
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 10 dkg étcsokoládé
  • olaj vagy olvasztott vaj a kenéshez
  • őrölt fahéj és porcukor a megszórásához
A meghámozott és felkockázott banánt keverjük össze a cukorral, citromlével és az apróra vágott csokival. A hosszában kettévágott réteslapot kenjük meg a zsiradékkal. Tegyünk egy kanál tölteléket a tésztacsík sarkába, majd hajtogassuk fel háromszögletűre. Az empanadákat szórjuk meg a fahéjas porcukorral és 190 fokra előmelegített sütőben süssük őket aranyszínűre (kb. 15 perc).


Melegen tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: