Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2010. 03. 29.

Húsvétra

Néhány ötletet szeretnék ajánlani húsvétra! Az elmaradhatatlan sonka mellé készülhet kalácsbuci


vagy citromos kenyér- ha valaki nem kedveli az édes és sós ízek keveredését.



A rozmaringos báránycomb mindig jó választás,



mellé csinálhatunk fenyőmagos zöldbabot,


de akár tejszínben sült krumplit is.



A tükörtojást formázó sütemény nagy sikerre számíthat (nem csak) a gyerekek körében,




de helyette / mellette választhatunk sárgarépás muffint



vagy epres túrótortát is.




Persze ne hagyjuk ki a tojáslikőrt sem!




További ötletek a Kifőztük receptújságban:


7 megjegyzés:

mandy tarragon írta...

Csorog a nyálam :)

Limara írta...

Csodásak! Egy báránycomb várakozik a fagyasztómban:))

Éva írta...

Az a tejszínben sült krumpli nagyon tetszik.

Andi írta...

Ilyen sorrendben jöhet. :-)
A krumpli nekem is nagyon bejön...

ÉvaZsuzsanna írta...

Köszönet a sok ötletért, ÁLDOTT HÚSVÉTOT!
EZ A DAL AJÁNDÉK http://www.youtube.com/watch?v=t3rluBFlkhM&feature=related

Gyöngyi írta...

Ez igen, egyik szebb mint a másik:) Kellemes húsvéti ünnepet kívánok!

Palócprovence írta...

:)) Köszönöm szépen! :)