Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2010. 05. 07.

Csirkemájsaláta

Természetesen engem is elért a mostanában keringő vírus. Mivel ez egy gasztroblog, ezért nem részletezném a dolgot, legyen elég annyi, hogy az erős köhögés miatt már egy bundára való bőrt lenyúztam Kis Vukról. Így nem hogy nem ettem, de nem is főztem mostanában. Ez a saláta még múltkoriban készült.


Hozzávalók
  • 60 dkg csirkemáj (szív nélkül)
  • 3 evőkanál olaj
  • 4 paradicsom
  • 3-4 zöldhagyma
  • 1/2 kínai kel
  • bors
A májból kivágom a nagyobb ereket, alaposan megmosom és az olajon félig lefedve (így kevésbé fröcsköl össze mindent) megsütöm. Csak után sózom és borsozom. A zöldféléket falatnyira darabolom, összekeverem. A tetejére teszem a sült májakat és a sütésből visszamaradt olajjal meglocsolom.


5 megjegyzés:

Messzenéző Minyon írta...

Remélem, azóta már jobban vagy!
Pedig ez a saláta nagyon pazar!!

Chef Viki írta...

Ajjaj :-( Gyors gyógyulást, rókakotorékokat hamar betemetni!!!

A saláta fantasztikus :-)

Palócprovence írta...

Köszi Lányok, már jól vagyok! :) A saláta pedig tényleg remek volt...

Belly írta...

Nagyon tetszik ez a saláta!

Én is jobbulást kívánok!

Palócprovence írta...

Köszönöm szépen! :)