Ez a keverék gyakran kerül mostanában a tányéromra, mivel a fogyasztható zöldségeim szinte teljes listáját tartalmazza. Ennek ellenére nem unalmas (még) - egyrészt nehezem viselem a zöldségmegszorítást, másrészt elég jól lehet variálni. Leggyakrabban egy pici olajjal eszem, de attól függően, hogy olíva-, szezám- vagy éppen dióolajat teszek rá, megváltozik a jellege. Remek sült hús mellé, de füstölt tofuval is szeretem.
Hozzávalók
- paradicsom
- uborka
- piros kaliforniai paprika
- zöldhagyma
- esetleg bazsalikom- vagy/és petrezselyemlevél
A hozzávalókat (arányuk tetszőleges) falatnyi darabokra vágom és ennyi.
4 megjegyzés:
Hm... ezeket a salikat soha nem tudom megunni. Tényleg jól variálhatók az öntetekkel.
Na, hasonlóan jártam, mint Te. Vissza kellett térnem a húsevésre. Pedig húsvét óta nem ettem. Aztán a nagytakarítós hetemben vettem 2 liter kultúrát (máshol írónak mondják, olyan mint a kefír) és azt iszogattam napközben kiflivel, pogácsával.
Hát úgy átment rajtam, mint a víz... Most már sajnos úgy tűnik a tejtermékeket egyáltalán nem tudom megemészteni. Ahogy öregszem, egyre kevésbé.
És azért attól sokkal inkább hedonista vagyok, hogy egész életemben csak zöldséget egyek.
Szóval marad a hús, a tejtermék meg sajna - pedig imádom - megy. :(
Tökéletesen átérzem a helyzetedet! Azért amikor az immunrendszer kicsit helyrejön, akkor újra lehet próbálkozni, persze mértékkel. Olyankor még én is tudok tejtermékeket enni, pedig az én családfámban hiányzik hozzá egy lebontó enzim. :)
Szia!
Nemrég bukkantam rá az oldaladra, és nagyon ínycsiklandozónak találom:D A madártejet senki nem tudta tisztességesen elmagyarázni nekem, de most már mindhárom kismanóm élvezettel falatozza :)
Nekem is van blogom, de az egészen máskeletű :D
Gratulálok a fenséges ízekhez!
Üdv: benina
Köszönöm szépen! És örülök, hogy ízlik a Kismanóknak! :)
Megjegyzés küldése