A kókusztejes csirkeleves, azaz a Tom Kha Kai, a thai konyha egyik klasszikus receptje, aminek több változata is ismert. Ez a verzió az Egy falat Thaiföld című kötetből való.
Hozzávalók
- 40 dkg bőr nélküli csirkemell kis kockákra vágva
- 2 evőkanál olaj
- 8 dl kókusztej
- 4 mogyoróhagyma (ázsiai) felvágva
- 15 dkg gomba felszeletelve (csiperke)
- 20 dkg koktélparadicsom
- 2 szál citromfű (indiai)
- kis darab galangal vagy gyömbér lereszelve
- 1 evőkanál cukor (lehetőleg pálmacukor)
- 2 evőkanál halszósz
- 1/2 lime leve
- 4-5 kaffercitromlevél
- 3-5 kimagozott madárszemchili
- tálaláshoz korianderlevél
A forró olajra dobjuk a hagymát és a gyömbért, majd a csirkehúst. 1-2 percig kevergetjük. Hozzáadjuk a kókusztejet, a cukrot és a halszószt. Addig főzzük, amíg a csirke megpuhul (5 perc). Beletesszük a gombát, azzal is főzzük pár percig, legvégén kerül bele a félbe vágott koktélparadicsom, a feldarabolt citromlevelek és a felszeletelt chili. Végül meglocsoljuk a zöldcitrom levével, megszórjuk korianderlevéllel.
6 megjegyzés:
Nagyon guszta! Én is már készítettem ilyet, mondjuk kicsit más recepttel, meg gomba nélkül.
Nyami :)
megvan a jogsim;
hétvégén főzőorgia!
Ami, köszi! :)
Péter, szuper, gratulálok! :))
A lányom most kezdte el.
Sok sikert Neki hozzá!
(na meg szerencsét a forgalomban, kitartást az egész procedúrához)
Köszi! :) Egyenlőre még a KRESZ-nél tart, a vezetés a vizsgaidőszak utánra marad...
Megjegyzés küldése