Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2010. 05. 28.

Tofuburger

Az önmagában seízű tofunak nem árt némi fűszerezés, mint például ebben a burgerben.


Hozzávalók
  • 30 dkg füstölt tofu (1 csomag)
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 zöldhagyma összevágva
  • 1 szál indiai citromfű fehér része finomra vágva
  • néhány szál koriander felaprítva
  • 3 gerezd reszelt fokhagyma
  • 2 teáskanálnyi reszelt gyömbér
  • 8-10 dkg száraz zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
A tofut villával összetörtem, elkevertem a tojással és az ízesítőkkel. Annyi zsemlemorzsát adtam hozzá, hogy jól formálható masszát kapjak. Kisebb, lapos burgereket formáztam belőle.






A sütésének több módja is van. Kisüthetjük bő olajban, grillezhetjük vagy serpenyőben is süthetjük egy pici olajon. Nem árt mellé valamilyen mártogató és/vagy salátaféle.


1 megjegyzés:

IZs írta...

A füstölt tofut én szeretem, párolt, veyges zöldségek közt elég ízes, de megpróbálom ezt a variációját is, fokhagymás saját joghurttal igen igéretesen hangzik.