A spanyol tortilla - ami egy tojáslepény - csak nevében azonos a mexikóiak kukoricából készült lepénykenyerével.
Hozzávalók
- 50 dkg krumpli
- 3 evőkanál olaj (lehetőleg olíva)
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 4 tojás
- só
- bors
A meghámozott és felkarikázott krumplit hideg sós vízbe tesszük, nagy lángon felforraljuk és 5 percig főzzük. Leszűrjük és hűlni hagyjuk.
Egy nagyobb serpenyőben az olajon megpároljuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a petrezselymet és a krumplit. Együtt sütjük néhány percig, közben sózzuk, borsozzuk.
A felvert tojást ráöntjük a krumplira, fedővel lefedjük és 10-15 percig sütjük közepes lángon, amíg a tojás megszilárdul.
Más zöldségekkel, kolbásszal, sajttal is készíthető. Sütőben sült változata is van.
10 megjegyzés:
Finom!!! Nagyon tetszik az a kép, ahol az aprított zöldségek nedvessége meglátszik a deszkán. Olyan jó, hogy nem "vegytiszta" fotó, hanem teljesen természetes!
Jajj, hát ezt feltétlenül meg kell csinálnom, rém egyszerű, de mégis zseniális! Szeretem az ilyen minden flancot nélkülöző recepteket, ami nemesen egyszerű. Hány főre elég ez a mennyiség? Mondjuk egy nagyétkű férj, egy kisétkű leányzó, és egy jó étvágyú, de konszolidáltnak tűnni akaró jómagam esetében kielégítő? Saláta passzol hozzá? A fotók tényleg nagyon jók!
Üdv:
Zsuzsa
Ugye jössz szombaton a Falunapunkra?
egyetemistaként hasonlót csináltam: a krumpli helyett kukorica-, zab- és hajdinapehely volt benne.
A krémsajt sikerült!
Kapribogyós lett, mindenkinek ízlett: köszönet érte.
Csillagos, köszönöm! :))
Zsuzsa, szerintem kielégítő! :) Nálunk is ez a felállás és elég volt. Igaz, paradicsomsalátával ettük...
Minyon, nem valószínű. :(
Péter, egyetemistaként?! Csak nem végeztél???
Jó is lenne felhagyni mindennel.
:o, úgy értettem, hogy lediplomáztál-e már.
Megjegyzés küldése