A legegyszerűbb tartósítási mód a szárítás, igaz ez a medvehagymára is. A szárítás ugyan kicsit csökkenti az aromáját, de ez néha nem hátrány, hanem inkább előny. Fontos, hogy teljesen, zörgősre szárítsuk ki. Ez történhet a Nap segítségével, a sütő legalacsonyabb fokozatán vagy éppen aszalógéppel. Én 35 fokon szárítottam, így jól megőrizte a színét is. Jól lezárva tároljuk, például egy csavaros tetejű üvegben.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Szárítás előtt megmosod, vagy felhasználás előtt lehet megmosni? Éva
Inkább szárítás előtt célszerű, mert ha eleve szárítva akarjuk felhasználni (pl. száraz fűszerkeverékben), akkor már nem tudjuk megmosni.
En kaptam egy egesz nagy adag szaritottat a becsi Naschmarkt-rol. A frisset nagyon szeretem, de a szaritottat pl. mibe ajanlod? Kicsit bizonytalan vagyok ezzel kapcsolatban. Udvozlettel, Judit
Fűszerként, finomra morzsolva, darálva használva, ahogyan más szárított fűszereket is. Persze, jóval enyhébb aromájú, mint frissen.
Megjegyzés küldése