Minden évben alig várom az újkrumpliszezont, hiszen ilyenkor készülhet egyik kedvencem, az újkrumplisaláta.
Hozzávalók
- 60 dkg újkrumpli
- 4 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 csokor felaprított petrezselyemzöld
- 3 felkockázott paradicsom
- 3-4 feldarabolt zöldhagyma
- 5 dkg olajbogyó kimagozva
- 1 evőkanál kapribogyó (lehetőleg sóban tartósított) - elmaradhat
Az alaposan megsúrolt (vagy lekapargatott - ha valaki nem szereti a héját) újkrumplit feldaraboljuk, amennyiben szükséges. Az olajon néhány percig kevergetve pirítjuk, sózzuk, lefedve takaréklángon a saját gőzében pároljuk (vizet NEM adunk hozzá!) 10-15 percig. A fedőt levéve hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és a felaprított petrezselyemzöldet, 1-2 percig pirítjuk, majd elzárjuk alatta a lángot.
5 megjegyzés:
Hmmm, de jó ötletet adtál ebédre, kedves!
na ezt ma kipróbálom.. minden adott itthon hozzá!
Köszi a receptet, hogy megosztottad velünk... :-)
:))
Nagyon jól néz ki!!!
Óhh, ehhez minden van itthon, ez lesz a holnapi ebédem, köszi az ötletet!
Megjegyzés küldése