A töltött káposzta tipikusan olyan étel, amit évente csak egyszer készítek - rajtam kívül más nem nagyon kedveli a káposztaféléket. Töltött káposztát azonban nem érdemes kis adagban főzni, így ilyenkor napokig szó szerint reggelire is ezt eszem, ezért aztán egy évig elég is belőle, bármennyire finom.
A szokásoshoz képest (receptje itt) csak annyiban tértem el, hogy köröm helyett egy szál jóféle mangalica kolbász került bele és a fazekat is füstölt mangalica szalonna bőrével béleltem ki.
6 megjegyzés:
Én is nagyon szeretem,most karácsonykor egyenesen királyra sikeredett,de annyira nem bírja a gyomrom hogy enyhén szólva elgázosítottam a páromat.Ezért én is csak évente egyszer eszem :o)))
Én így hagyományosan már nem készítem.Nálam úgy néz ki , hogy én húsgombócokat csinálok aztán alá, közé meg fölé összevagdalt káposzta.A fiam azt mondta, ő nem szereti a "káposzta lepedő"-ket.Ezért újítottam
Pirimami
Káposzta savanyún minden formájában rajongok érte!
Kedvencem a füstölt kolbászos, savanyú káposztás cvekedli!
Ismered?
Kedves Palócprovence.
Sok szeretettel vár nálam egy díj. Nézz be hozzám :)
http://usubufood.blogspot.com/2011/01/ujabb-dij.html
Márta, ismerem.
Foodafok, köszönöm szépen és a kedves szavakat is! :)
Megjegyzés küldése