Olaszországban a töltött rizsgolyónak számtalan változata van, gondoljunk csak a szicíliai arancinire, a nápolyi palline di risora vagy a római supplira (bár ez nem is annyira golyó). Közös vonásuk, hogy a rizsgolyó belsejében változatos töltelék lapul. Az én változatom csak halványan emlékeztet az olasz elődökre - hiszen más alapanyagokból indul ki - de nem is ez volt a célom, hanem egészen egyszerűen a maradék rizsköretet akartam új formában tálalni.
Hozzávalók
- maradék rizsköret (bármilyen lehet, csak sós legyen)
- tojás
- tetszés szerinti sajt
- fűszerek - ízlés szerint (elhagyható)
- zsemlemorzsa
- a sütéshez olaj
A rizshez annyi nyers tojást kevertem, hogy formázható legyen (ha túl hígra sikeredne, kevés zsemlemorzsával korrigálható). Egy kis maréknyi rizs közepébe egy darabka sajtot (jelen esetben bolgár szirén sajtot) tettem, majd golyóvá formáztam (vigyázzunk, hogy a sajt pont középen legyen és jól takarja a rizs). Meghempergettem a zsemlemorzsában és bő, forró olajban kisütöttem a golyókat.
4 megjegyzés:
Micsoda jó ötlet a maradék rizs felhasználására!
Ezt jól meg is jegyzem magamnak, mert férj sokkal jobban szereti a rizst bármilyen más köretnél, így gyakran készítem. Biztos tetszeni fog neki is ez a változat. :)
Ez tetszik, köszönöm!
Köszönöm, ez nagyon praktikus, és étvágygerjesztő!
Huhh..ez jó ötlet!
Nálam mindig marad a köretekből,ami általában a kukában köt ki1.2 nappal később..
Kipróbálom hátha bejön a fiúknál, úgyis mindig azt mondják a főztömre: Anya! már megint ez van?? Na ez újdonság lesz.
Köszi az ötletet!! :-)
Megjegyzés küldése