Nagy kedvencem a klasszikus mexikói salsa, a guacamole. Több verzióban is szoktam készíteni, ez a mostani változat Lori Horton Mexicali Rose című könyvéből való. Általában azokat a szakácskönyveket kedvelem, amelyeket helyi szerzők írnak, így az ausztráliai mexikói étterem tulajdonosának könyve kivétel, de remek receptek vannak benne.
Hozzávalók
- 2 érett avokádó húsa villával összenyomva
- chili felvágva - ízlés szerint
- 1/2 fej hagyma apróra vágva
- 1 paradicsom apróra vágva
- pici citromlé
- só
- friss korianderlevél - elhagyható
Egy titka van: érett avokádót használjunk hozzá. Bár általában csak kőkemény példányokat lehet vásárolni, de papírzacskóba téve a konyhapulton néhány nap alatt megpuhul (ne tegyük hűtőbe!).
A szokásos tortilla helyett tálalhatjuk kisebb paradicsomokba töltve is.
1 megjegyzés:
Érdekes, teljesen úgy emlékszem, hogy ehhez már tegnap hozzászóltam...
Örültem az ötletnek, hogy hogyan érlelhetjük meg az avokádót, mert eddig amiatt nem volt kedvem a guakamólehoz...
Megjegyzés küldése