Az igazán zsenge spárgát hámozni sem kell, csak az esetlegesen fás végét kell letörni (egyszerűen hajlítsuk meg a spárgát és pont a jó helyen fog eltörni). Tekerjünk néhány spárgasípot sonkába (pl. feketeerdő), majd némi sózás és borsozás, pici olajozás után mehet is az előmelegített sütőben. Addig süssük, amíg a spárga megpuhul és kicsit meg is pirul.
Tipp: Zöldspárgából még finomabb!
Tipp: Zöldspárgából még finomabb!
5 megjegyzés:
Imádom a spárgát! A zöld tényleg finomabb, rusztikusabb.Azt hiszem, a hétvégén szétnézek a piacon...
Már megvásároltam a spárgát. Én még karikázok fel hozzá egy kis krumplit, azt teszem a tál aljába, arra kerülnek a sonkába tekert spárgadarabok, majd beschamellel besütöm.
Finom lesz, de azt kalkuláld bele, hogy a krumplinak hosszabb idő kell, mint a spárgának (hacsak nem újkrumplit használsz).
előfőzöm a krumplit is és a spárgát is, így viszonylag gyorsan készen van és az állaguk is rendben lesz.
:)
Megjegyzés küldése