Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2012. 04. 26.

Sonkában sült spárga

Megkezdődött a spárgaszezon! A sonkában sült spárga annyira egyszerű, hogy recept sem kell hozzá.


Az igazán zsenge spárgát hámozni sem kell, csak az esetlegesen fás végét kell letörni (egyszerűen hajlítsuk meg a spárgát és pont a jó helyen fog eltörni). Tekerjünk néhány spárgasípot sonkába (pl. feketeerdő), majd némi sózás és borsozás, pici olajozás után mehet is az előmelegített sütőben. Addig süssük, amíg a spárga megpuhul és kicsit meg is pirul.

Tipp: Zöldspárgából még finomabb!


5 megjegyzés:

Eszter/SubRosa írta...

Imádom a spárgát! A zöld tényleg finomabb, rusztikusabb.Azt hiszem, a hétvégén szétnézek a piacon...

ivetabt írta...

Már megvásároltam a spárgát. Én még karikázok fel hozzá egy kis krumplit, azt teszem a tál aljába, arra kerülnek a sonkába tekert spárgadarabok, majd beschamellel besütöm.

Palócprovence írta...

Finom lesz, de azt kalkuláld bele, hogy a krumplinak hosszabb idő kell, mint a spárgának (hacsak nem újkrumplit használsz).

ivetabt írta...

előfőzöm a krumplit is és a spárgát is, így viszonylag gyorsan készen van és az állaguk is rendben lesz.

Palócprovence írta...

:)