A Fiúk kivételesen
zsákmánnyal tértek haza a pecázásból, a snecikből (hivatalos
nevén szélhajtó küsz – Alburnus albumus charusini) jutott
üvegekbe is, olajban tartósítva.
A receptet Horváth Ilona
majd' minden magyar háztartásában meglévő szakácskönyvéből
vettem, ott szardíniával szerepel, de más apróhallal is
tökéletesen működik.
Hozzávalók
- 1 kg tisztított sneci
- só
- 5 dl étolaj
- 2 dl víz
A lepikkelyezett,
kibelezett halak fejét is vágjuk le, majd kívül-belül alaposan
sózzuk be a halacskákat. Tegyük őket egy éjszakára a hűtőbe.
Másnap alaposan mossuk át a felesleges sótól, öntsük fel a
borsos olaj-víz keverékével és alacsony hőfokon, lefedve
pároljuk 2 órán keresztül.
Tegyük kisebb üvegekbe
a halakat, öntsük rá a párolólevet, ha nem lepné el teljesen,
akkor egészítsük ki olajjal. A lezárt üvegeket mérettől
függően vízfürdőben gőzöljük 1,5 – 2 órán keresztül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése