Az
apró, zöld cseresznye- vagy koktélparadicsom egészben kerülhet az
üvegekbe ízlés szerinti mennyiségű chilipaprika társaságában.
A
felöntőléhez literenként:
- 6 dl víz
- 4 dl fehérborecet
- 3 dkg só (jódozatlan!!!)
- 15 dkg cukor
- 1 kiskanál egész feketebors
- 1 kiskanál egész mustármag
- 1 kiskanál egész koriandermag
- 1 csapott mokkáskanál Na-benzoát
- 1 csapott mokkáskanál borkén
A vizet a
fehérborecettel és a fűszerekkel együtt forraljuk fel, majd a már
hideg felöntőlébe tegyük a tartósítószert és a borként. A
tiszta üvegekbe kerül először a zöldség, amit annyi
felöntőlével öntsünk fel, hogy teljesen ellepje.
A nagyobb paradicsomokat
inkább darabolva, szeletelve tegyük el.
A chili, hagyma mellett
kerülhet apró cukkini is a paradicsomhoz.
Mindegyiket legalább egy hónapig hagyjuk állni fogyasztás előtt.
5 megjegyzés:
Számomra a legszebb látványt a kamrapolcokon a SAVANYÚSÁG nyújtja!
:D :D :D
Nagyon szép látvány ez is!!! :)
:))
Jól értem, a hideg felöntőlevet szeded a paradicsomra, lezárod és kész?! Nincs dunsztolás? Vagy forrón a lé és szárazdunszt? :)
Pontosan, jól érted. :)
Köszönöm, olyan klasszul néz ki és fehérborecetet még nem használtam tartósításhoz, ki fogom próbálni! :)
Megjegyzés küldése