Ez a mályvaszínű leves jól behűtve az igazi! A fahéj ízesítés adná magát, de most inkább vanília került bele a változatosság kedvéért, na meg egy kis görög mazsolabor.
Hozzávalók
- 50 dkg kimagozott szilva
- cukor ízlés szerint
- 1 vaníliarúd
- 1 dl víz
- 1 dl vörösbor
- 1 dl tejszín
A szilvát a vízzel, ízlés szerinti mennyiségű cukorral és a vaníliarúd kikapart magvaival (az üres vaníliarudat is tegyük bele) fedő alatt főzzük puhára. Vegyük ki a vaníliarudat, adjuk hozzá a bort és a tejszínt. Egy botmixerrel dolgozzuk simára. Jól behűtve tálaljuk - akár egy kevés tejszínhabbal is.
3 megjegyzés:
Istenien néz ki, gondolom milyen finom lehet. Biztos ki fogom próbálni! :)
Kipróbáltam. Valóban isteni! :)
Örülök! :)
Megjegyzés küldése