Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2013. 08. 01.

Hideg őszibarackleves

A nagy melegben még én is sok gyümölcsöt eszem, bár nem feltétlenül csak önmagában. Az alábbi recept lehet akár leves, de desszert is. Tulajdonképpen a tejfölös eper nyári változata.



Hozzávalók
  • 1 nagy doboz zsíros tejföl (450 ml)
  • 5-6 evőkanál porcukor (ízlés és a barack édességétől függően)
  • 1 dl brandy
  • 4-5 őszibarack
A tejfölt keverjük ki a porcukorral és a brandyvel, tegyük bele a hámozott, felkockázott barackokat is. Alaposan behűtve tálaljuk.

Tipp:

  • Előző nap is elkészíthetjük, jót tesz neki, ha áll egy ideig.
  • Az őszibarack helyett nektarinból is készülhet.


Nincsenek megjegyzések: