Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2014. 01. 24.

Diós csokoládés csók

Nem igazán fotogén, de a dió-csokoládé-narancs hármasa mindig nyerő.

Hozzávalók
  • 24 dkg étcsokoládé megolvasztva
  • 15 dkg durvára darált dió
  • 3 dkg zabpehelyliszt (eredetileg teljes kiőrlésű liszt)
  • 2 nagyobb narancs reszelt héja
  • 3 tojásfehérje
  • 7,5 dkg barna nádcukor
A diót keverjük össze a liszttel és a narancsok reszelt héjával. 
A lágy habbá vert tojásfehérjékhez részletekben adjuk hozzá a nádcukrot, közben verjük tovább, amíg kemény habot kapunk.
Forgassuk bele a diós keveréket, végül az olvasztott csokit.
A masszából tegyünk teáskanálnyi adagokat egy sütőlapra - egymástól kellő távolságra.
175 fokra előmelegített sütőben pontosan 10 percig süssük.

Recept: Stahl Judit

2 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Ez még fénykép nélkül is isteni! :)
(Egyébként is szeretem a hab-féleségeket!:)))

Palócprovence írta...

:)
Megsülve már nem lesz habállagú.