Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2010. 05. 26.

Thai tavaszi tekercsek



Hozzávalók
  • 20 tavaszi tekercshez való tésztalap (vagy 1 csomag réteslap)
  • 20 dkg nagyon finomra vágott vagy darált csirkemell
  • 1 reszelt sárgarépa
  • 10 dkg babcsíra (vagy finomra vágott kínai kel)
  • 5 dkg üvegtészta
  • 2 evőkanál olaj3 gerezd reszelt fokhagyma
  • körömnyi reszelt gyömbér
  • 2 evőkanál halszósz
  • 2 evőkanál osztrigaszósz
  • olaj a sütéshez
Az üvegtésztát néhány percre forró vízbe áztatjuk, hogy megpuhuljon. Az olajat felhevítjük, beletesszük a csirkehúst és a fokhagymát. Kevergetve néhány perc alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a többi alapanyagot és még néhány percig kevergetjük. Kihűtjük.

A tésztalapokra evőkanálnyi tölteléket teszünk. Amennyiben réteslapokat használunk, azokat előtte félbe vágjuk. A töltelékre hajtjuk két oladalról a tésztát és feltekerjük, így kis tekercseket kapunk.

Forró olajban aranyszínűre sütjük a tekercseket. Jól lecsepegtetve az olajtól chiliszósszal tálaljuk.

8 megjegyzés:

Garffyka írta...

Ez igencsak kívánatos itt a képen! :)

Ami írta...

Imádom a tavaszi tekercset.
Réteslapból is el lehet készíteni? Próbáltad már vele? Milyen a végeredmény? :)

Berry írta...

Végre valaki megosztja velünk ezt a receptet, amit olyan rég keresek, erre itt áll: gyömbér, osztrigaszósz... Nem tudom milyen város ez, de ezeket megkapni... Azért a receptet elmentem és köszönöm, hátha beszerzi nekem valami ismerős, érettebb helyről a hozzávalót! :( :)

Palócprovence írta...

Garffyka, köszi! :)

Palócprovence írta...

Ami, próbáltam. Finom! :)

Palócprovence írta...

Berry, én mindkettőt a CBA-ban szoktam venni (egy pici faluban élek), de bármelyik üzletláncnál lehet kapni.

Healthy World írta...

Sziasztok!
Rég irtak ide....
Nos a recept kiváló és nagyon finom lett csak az a bajom hogy ugye többet csináltam és ami maradt azt eltettem hűtőbe.Majd kiolvadás után annyira elpuhul hogy elveszti a tavaszi tekercs mivoltát!! Vagy lehet Mikró helyett sütőben kellene meg melegítenem??Vagy mit ajánlatok??

Mondjuk 1-2szer vettem boltit és azt fagyosan sütőben kellett picit megsütni/megpirítani és az tökéletes állagú volt....

Palócprovence írta...

Ez bizony frissen az igazi, bár fagyasztható is, de inkább még a kisütés előtt. Fagyottan mehet a forró olajba vagy a forró sütőbe. Esetleg a már kisütöttet is meg lehet próbálni a sütőben kiolvasztani, a mikrót semmiképpen nem javaslom.