Hozzávalók
- 1 kg csont nélküli szarvashús
- 2-3 evőkanál zsír vagy olaj
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 30 dkg apró vöröshagyma vagy gyöngyhagyma
- 30 dkg sárgarépa
- 6 dl marhahúsleves
- 2 dl száraz vörösbor - pl Cabernet Sauvignon
- 3 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- néhány szál kakukkfű
- 2 babérlevél
- só
- bors
A zsiradékon üvegesre párolom a felaprított nagy fej vöröshagymát, majd rádobom a felkockázott húst és kicsit megpirítom. Ráöntöm a bort (mindig jó minőségű bort válasszunk, amit meg is innánk, a rossz bor az ételben sem válik jóvá). Fűszerezem, beleteszem az apró hagymákat, a felkarikázott sárgarépát és felöntöm a levessel. Fedő alatt vajpuhára párolom a húst. A végére szinte minden lé elfől alóla.
A legjobb köret hozzá a friss, puha kenyér. A hozzávalókat kiegészíthetjük 20-30 dkg gombával is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése