Az utóbbi időben almát eszünk almával, mert szerencsére idén is sok almánk termett (ami a többi gyümölcsről nem mondható el). Így sok almás ételt, süteményt készítek mostanában. Mónitól, egyik rokonomtól származik ennek az almás süteménynek a receptje.
Hozzávaló
- 12 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 kiskanál vaníiliakivonat
- 3 tojás
- 25 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 2-3 evőkanál tej
- 5-6 alma
- 2 evőkanál baracklekvár
- fahéjjal kevert barnacukor
- vaníliamártás
A vajat kikeverem a cukorral, vaníliakivonattal, majd a tojásokkal is. Hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. A kikevert masszát egy 24 cm-es tortaformában elegyengetem, majd a tetejét kirakom a meghámozott, kimagozott, elnegyedelt almákkal (amiket egy kicsit bevagdosok). 175 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöm, majd a tetejét megkenem a lekvárral és még 5 percig sütöm.
Vaníliamártást adok mellé, de ízlés szerint megszórható még kevés fahéjas barnacukorral is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése