Fagylalt? Télen?! Igen! Szerintem nincs pazarabb, mint ropogó tűz mellett ülni a meleg szobában, bámulni az ablakon át a hóesést és enni a fagylaltot. Különösen, ha ezt a fagylaltot olyan egyszerű elkészíteni, mint Nigella gránátalmafagylaltját, hiszen nem kell hozzá főzött fagylaltalap, de még fagylaltgép sem. A lényege egyik kedvenc gyümölcsöm, a gránátalma.
Hozzávalók
- 2 gránátalma + 1 a díszítéshez
- 1 zöldcitrom
- 17,5 dkg porcukor
- 5 dl tejszín
A két gránátalma és a zöldcitrom kifacsart levében kevergessük a porcukrot olvadásig. A nem teljesen keményre felvert tejszínhez keverjük hozzá a bíborszínű gyümölcslevet. Simítsuk egy fagyálló, zárható dobozba és tegyük a fagyasztóba néhány órára. Tálalás előtt szórjuk meg gránátalmamagokkal.
2 megjegyzés:
Imádomimádomimádom! Van még?! :) Küldhetnél!
Sajna (vagy mégsem) pillanatok alatt elfogyott! :)
Megjegyzés küldése