Na, nem kell aggódni, nem a tésztában van a béka (bár lehet, hogy nem is lenne rossz?!), csak a tetején csücsülnek a gumicukor brekegők. És miért pont békák? A boszorkányujjakkal készültek egyidőben. Természetesen mással is díszíthetőek.
- 10 dkg étcsoki (70 %-os)
- 10 dkg vaj
- 2 tojás
- 15 dkg cukor
- 10 dkg lekvár vagy dzsem (tetszés szerinti)
- 15 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipetnyi só
a díszítéshez
- kevés cukormáz
- 1 zacskó gumicukor- vagy csokibéka
A csokit és a vajat vízgőz felett megolvasztom. A tojásokat kikeverem a cukorral, hozzáadom a lekvárt, majd a sütőporral és sóval elkevert lisztet. Beledolgozom a csokis keveréket is. A muffintepsibe papírkapszlikat teszek és elosztom bennük a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütöm őket.
Miután kihűltek egy kevés cukormázzal rögzítem a tetejükre a békákat.
Miután kihűltek egy kevés cukormázzal rögzítem a tetejükre a békákat.
5 megjegyzés:
Húúú ez a kedvenc fajta gumicukrom... nagyon jó ötlet!! :-)
Kedves Palócprovence!
Most találtam rá a blogodra, "szerencsés módon" úgy alakult az életem, hogy most alkalmam adódik kicsit böngészni a neten, nagyon tetszik, amit csinálsz. Már meghalt Édesapám révén kötődöm a palócokhoz. Érdeklődéssel olvasom leírásaidat és szeretem azokat a - sajnos - ritkán előforduló alkalmakat, amikor Édesapám szülőfalujába megyünk. Mindig-mindig visszavágyom... Ezeken az alkalmakon - legyen az esküvő vagy szüreti fesztivál - mindig csodálattal figyelem egy még élő közösség, a falu életét. Érdeklődve várom további leírásaidat azokról a dolgokról, melyeket én már csak külső szemlélőként csodálhatok.
Köszönöm kedves soraidat és remélem, a későbbiek során is találsz érdekes olvasnivalót itt a blogon.
Szia!
Jó az oldalad nagyon,tartalmas
Üdv Ditta
Köszönöm! :)
Megjegyzés küldése