A marcipánnal töltött datolya nem csak a Magreb országokban, de a Közel-Keleten is kedvelt desszert. Tunéziában kóstoltam először, barbierózsaszín töltelékkel, de most maradtam a fehéren hagyott marcipánnál. Készíthetjük a hagyományos zöld, de akár vegyes színekben is, ízlés és ételfesték kérdése csak.
Hozzávalók
- datolya
- marcipánmassza
Legegyszerűbb készen vásárolt marcipánt használni hozzá, mert így néhány perc alatt elkészül a desszertünk. A datolyák hosszanti oldalát felhasítva eltávolítjuk a magokat, amit marcipánnal pótolunk.
12 megjegyzés:
Nagyon klasszul néz ki,
Én ezt még megfejeltem annyiban, hogy utána csokiba mártottam :-))
a bloglistámban szereplő kis fotón úgy nézett ki, mintha valami extra hatalmas és különös, spéci csíkozású babszemek lennének. szuper fotó.
Bonbon mánia, ha már lúd, legyen kövér! :)
4Gyerek, :D
Ez nekem való vastagon édes csemege. Az meg külön erénye, hogy pillanatok alatt elkészül.
Hú ez nagyon ötletes,gyorsan elkészül ,meg gondolom finom is:)
Nyami!Hol lehet marcipánmasszát venni?
Ildikó, ez igazi keletiesen édes csemege! :)
Ditta, gyors és finom! :)
Mammka, nagyobb üzletekben, pl. CBA-ban vagy Szamos mintaboltokban, de interneten keresztül is rendelhető, de ne adj isten, otthon is elkészíthető.
A datolya az egyik kedvencem, ez így aztán édes (íz) a köbön.
Igen! :D
Megjegyzés küldése