Mágitól kaptam a stafétabotot, de egyébként is terveztem egy húsvéti recepteket bemutató ajánlót.
A főtt sonka mellől elmaradhatatlan a kalács, de én most inkább kisebb "kiszerelésű" kalácsbucikat ajánlok helyette:
Természetesen, a főtt tojás sem marad el, de most egy kicsit cifrább kivitelben:
Ha húsvét, akkor általában sült bárány a főfogás
- akár rozmaringos fűszerezéssel.
A főtt sonka mellől elmaradhatatlan a kalács, de én most inkább kisebb "kiszerelésű" kalácsbucikat ajánlok helyette:
Természetesen, a főtt tojás sem marad el, de most egy kicsit cifrább kivitelben:
Ha húsvét, akkor általában sült bárány a főfogás
- akár rozmaringos fűszerezéssel.
A maradékból (ha marad egyáltalán) saláta készülhet, ha valaki spájzolt némi gránátalmamagot a fagyasztóba:
Italként mi más is lehetne, mint tojáslikőr?!
A locsolókat leginkább a jótékony borkorcsolyákkal kínáljuk: bordói sósrudacskákkal,
Italként mi más is lehetne, mint tojáslikőr?!
A locsolókat leginkább a jótékony borkorcsolyákkal kínáljuk: bordói sósrudacskákkal,
túrós pogácsával,
oregánós sajtossal.
Gyerekeknél (de akár felnőtteknél is) sikerre számíthat az édes tükörtojás,
vagy a hagyományosabb linzer.
A végére pedig két mára szóló ajánlat, hiszen nagycsütörtök van. Készíthetünk komlóhajtást,
de akár csalános pitét is.
Most nem adom tovább név szerint a stafétabotot, de aki még nem tette, kedve van hozzá, készítse el a saját ajánlóját!
6 megjegyzés:
Nagyon finom étkeket kínálsz Húsvétra!
Köszönöm, hogy elfogadtad!
Tudtam, hogy ily csodákra számíthatunk nálad.
Illéskrisz, köszönöm! :)
Mági, én köszönöm, hogy játékba invitáltál! :) Ezek egyébként teljesen hagyományos ételek (valahol).
Igen felénk is, a kalácsucik nagyon tetszenek.
Áldott ünnepet!
Kalácsbucik, bocsánat.
Megjegyzés küldése