A samosa legismertebb változata az indiai, zöldséggel töltött verziója. Az alábbi recept ennek gyorsított elkészítésére mutat példát, és fűszerezése is jóval enyhébb, mint az eredetié.
Hozzávalók 24 darabhoz
- 8 réteslap
- 2 krumpli meghámozva, apró kockákra vágva
- 2 sárgarépa meghámozva, apró kockákra vágva
- 1 bögre zöldborsó (fagyasztott is lehet)
- 1 bögre felaprított zöldbab (fagyasztott is lehet)
- 2 közepes fej hagyma apróra vágva
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál egész mustármag
- só
- 1 evőkanál currypor
- 1 chilipaprika - vagy ízlés szerint
- a sütéshez bő olaj
Az olajon pattogtassuk ki a mustármagot, majd forgassuk bele a felaprított zöldségeket, keverjük hozzá a curryport is, sózzuk. Néhány percig pirítás után öntsünk alá 1 dl vizet és fedő alatt pároljuk puhára. A végén a fedőt levéve párologtassuk el a maradék folyadékot, hűtsük ki a keveréket. Ízlés szerint chilipaprikával is gazdagíthatjuk. Eddig akár előre is elkészíthetjük
A réteslapokat vágjuk 3 csíkra. A csíkok egyik sarkára tegyünk 1 evőkanálnyi tölteléket, majd hajtogassunk háromszögeket. Bő, forró olajban süssük aranyszínűre - olajfóbiások sütőben is süthetik.
Forrón tálaljuk! Általában valamilyen chutney-t szokás mellé adni, de mi nem túl autentikus módon tökfőzelékkel ettük.
A réteslapokat vágjuk 3 csíkra. A csíkok egyik sarkára tegyünk 1 evőkanálnyi tölteléket, majd hajtogassunk háromszögeket. Bő, forró olajban süssük aranyszínűre - olajfóbiások sütőben is süthetik.
Forrón tálaljuk! Általában valamilyen chutney-t szokás mellé adni, de mi nem túl autentikus módon tökfőzelékkel ettük.
1 megjegyzés:
Köszönöm szépen! :)
Megjegyzés küldése