A kedvenc gombám a nagy
őzlábgomba (Macrolepiota procera), aminek ilyenkor szeptemberben
van a fő szezonja. Így adta magát, hogy a csicseriborsó levesbe
is ez került megpirítva.
Hozzávalók
- 1+2 evőkanál vaj vagy olaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg főtt csicseriborsó (konzerv is lehet)
- 1 liter hús- vagy zöldségleves
- só
- bors
- csipetnyi őrölt római kömény – elhagyható
- 4-5 nagy őzlábgomba kalapja megtisztítva
- chilipehely – elhagyható
Az 1 evőkanálnyi
zsiradékon pároljuk meg a finomra vágott hagymát és a reszelt
fokhagymát. Adjuk hozzá a főtt csicseriborsót, öntsük fel a
levessel, fűszerezzük ízlés szerint és főzzük 10 percig.
Pürésítsük (ha szükséges kevés levessel vagy vízzel
hígíthatjuk).
A másik 2 evőkanálnyi
zsiradékon pirítsuk meg a kisebb darabokra tördelt vagy vágott
gombakalapokat. Sózzuk, borsozzuk és a levesben tálaljuk.
1 megjegyzés:
A legfinomabb gombák egyike! :)
Megjegyzés küldése