Régen a palócok (is)
gyakran készítettek pirított káposztát. Tették tésztára,
rétesbe, de palacsinta vagy lángos tésztájába is. A párolt
káposztával ellentétben ebbe nem kerül hagyma. A zsiradék
hagyományosan disznózsír volt, de olajjal készítve kevésbé
gyomorpróbáló.
Hozzávalók
- 1 közepes fej káposzta
- 1 csapott evőkanál só
- 3-4 evőkanál zsiradék (zsír vagy olaj)
- bors
A durvára reszelt
káposztával keverjük össze a sót, hagyjuk állni fél óráig,
majd alaposan nyomkodjuk ki a keletkező folyadékból.
Tegyük a
kinyomkodott káposztát a zsiradékra és időnként megkeverve (a
vége felé gyakrabban) pirítsuk meg. Ez legalább 25-30 percet vesz
igénybe.
Ízlés szerint
borsozzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése