Ez a túrós papucs egy
olasz sütemény leegyszerűsített változata. A sfogliatelle
zsírral hajtogatott sok-sok rétegű tésztájába általában
ricottás vagy pudingos krém kerül, de egy nápolyi recept ötvözi
a kettőt. Így tettem én is, de a tölteléket készen vásárolt
leveles tésztába tettem, amivel jócskán meggyorsítottam az
elkészítését. Persze, most már nem hívhatjuk sfogliatellének,
„csak” egy nagyon finom túrós batyunak.
Hozzávalók 6 darabhoz
- 1 csomag (275 g) friss, kinyújtott leveles tészta
- 1 csésze tej
- 6 evőkanál cukor
- 3 tojássárgája
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 2 evőkanál kandírozott citrushéj apróra vágva
- 150 g áttört ricotta vagy tehéntúró
- a szóráshoz porcukor
A tojássárgákat
keverjük el a cukorral, dolgozzuk bele a kukoricakeményítővel
elhabart hideg tejet, majd alacsony hőfokon állandóan kevergetve
főzzük sűrűsödésig. Hagyjuk hűlni, végül forgassuk össze a
túróval és a cukrozott gyümölcshéjjal.
A leveles tésztát
vágjuk 6 egyforma négyzetre. A lapokon osszuk el a tölteléket,
majd a két szemben lévő csücsköt emeljük fel és jól nyomjuk
össze. Formázhatjuk úgy is, hogy egyszerűen átlósan félbe hajtjuk a megtöltött tésztát.
200 fokra előmelegített sütőben süssük aranyszínűre a sütőlapra sorakoztatott batyukat (15-20 perc).
200 fokra előmelegített sütőben süssük aranyszínűre a sütőlapra sorakoztatott batyukat (15-20 perc).
Tálalás előtt szórjuk
meg a tetejét porcukorral.
Tipp: A tölteléket akár
előre is elkészíthetjük, bár ekkor érhet minket meglepetés,
amikor csak a hűlt helyét találjuk...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése