A bengáli konyha e klasszikusa friss garnélából a legjobb, de megpróbálkozhatunk fagyasztottból is elkészíteni.
Hozzávalók
- 50 dkg garnéla (friss vagy fagyasztott)
- 2-3 evőkanál olaj
- 3 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 zöld chili (vagy ízlés szerint)
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 teáskanál kurkuma
- 1 teáskanál római kömény
- 3 tok zöld kardamom
- 2 kasszialevél
- 2 dl kókusztej
- 1/2 teáskanál cukor
- só
Ha valami csoda folytán sikerülne vennünk friss garnélát, itt olvashatunk az előkészítéséről, tisztításáról.
Az olajban pároljuk meg az összevágott hagymát. Adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, gyömbért, chilit, fűszereket és pirítsuk 1 percig, majd a garnélával is. Öntsük fel a kókusztejjel, tegyük bele a cukrot is és főzzük 6-8 percig (friss garnéla esetén rövidebb ideig).
Hagyományosan párolt basmati rizzsel tálalják vagy ünnepek, esküvők alkalmával pulaóval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése