Annak ellenére, hogy már kopogtat az október, a kertben a rózsák még teljes pompájukban virítanak. Szívemnek különösen kedves a damaszkuszi rózsa, aminek bódító illatát cukorba zártam.
Hozzávalók
Az illatos szirmokat cukorral rétegezve egy zárható üvegbe teszem és hagyom, hogy a cukor átvegye a rózsa illatát.
Hozzávalók
- finomszemű kristálycukor
- illatos rózsaszirmok (lehetőség szerint damaszkuszi vagy százszirmú rózsa)
Az illatos szirmokat cukorral rétegezve egy zárható üvegbe teszem és hagyom, hogy a cukor átvegye a rózsa illatát.
8 megjegyzés:
Nagyon szeretem az ilyen rózsás finomságokat, és irigykedem kissé a damaszkuszi rózsáidra:)
Később átszitálod a cukrot vagy eltávolítod a szirmokat?
Gyönyörű! Érzem az illatát!
Napmátka, megértelek! :)Ez az első év, hogy van damaszkuszi rózsám és egyszerűen nem tudok vele betelni.
Igen, később eltávolítom a szirmokat.
Vegavarázs, egyszerűen mesés az illata! :)
A damaszkuszi rózsádra én is irigykedem kissé. Sajnos itthon le vagyok állítva a kert további (agyon)fejlesztéséről, mondván, "ha eladjuk a házat, hogy fogod magaddal vinni a kedvenc növényeidet?" Valóban hülyén nézne ki, ha lyukakat hagynék csak itt, pedig annyira szeretnék ilyen rózsát én is. Meg még vagy száz dolgot még.:)
Gyönyörű a rózsa, a cukor, minden!:)
csodás lehet :) beletetted a bogarat a fülembe, lehet, hogy meglepem anyut egy-két tő damaszkuszi rózsával :D (nekem nincs saját kertem)
Makka, ismerem ezt a "még ezt is szeretnék" érzést! A következő házhoz remélhetőleg jó nagy kerted lesz. :)
MT, ez egy jó megoldás! :D
Megjegyzés küldése