Az állítólagosan Tunéziából származó harissát szokták Észak-Afrika salsájának is nevezni, hiszen ez a chili alapú keverék megtalálható a marokkói, algériai és tunéziai konyhákban is. Ahogy ez lenni szokott, nem csak országonként, de gyakran szakácsonként változik kicsit az összetétele. Szinte mindenbe kerülhet, legyen az leves, köret, hús- vagy zöldségétel, de a tálalásnál is kerül egy kis tálkába, hogy mindenki kedve szerint adagolja még.
Ez a változat az Egy falat Marokkó című könyv alapján készült, némi módosítással.
Hozzávalók
Ez a változat az Egy falat Marokkó című könyv alapján készült, némi módosítással.
Hozzávalók
- 4 evőkanál chilipehely (vagy ledarált szárított chili)
- 1 nagy fej fokhagyma
- 2 evőkanál őrölt római kömény
- 2 evőkanál őrölt kömény
- 2 evőkanál tört koriander
- 2 evőkanál szárított menta
- 1,5-2 dl olívaolaj
8 megjegyzés:
Hm... nekem való! :)
Köszi mégegyszer a rétesreceptet, isteni! :)
Kizárt, hogy a nátha megmaradjon az emberben egy ilyen étel után!
Duende, igazán nincs mit! :)
"Saját levében", hát, kicsi az esély rá, és ami azt illeti, a társas kapcsolatokra is hatással van.
Nagyon szeretem én is! :)
De jó! én is nézegettem már a receptjét, ki kellene mielőbb próbálni! A sóval pácolt citromod is csodajó lehet!:)
Limara, ennek örülök! :)
Napmátka, ha van kedved, próbáld ki őket!Esetleg csökkentheted a chili mennyiségét, ha nem kedveled a nagyon erőset.
Megjegyzés küldése