Hozzávalók
- 4 csirkecomb
- 2 kisebb fej hagyma
- 1 evőkanál szemne vagy vaj
- 1 evőkanál harissza
- só
- kevés víz
- 1 pácolt citrom héja
- csipetnyi sáfrányos szeklice
A hagymát nagyon finomra vágtam és a szemnén (ami a kisütött vaj arab megfelelője) megpároltam. A három felé vágott csirkecombokat beletettem, fűszereztem. Valódi sáfrány helyett sáfrányos szeklicét (kerti pórsáfrány vagy magyar sáfrány) használtam. A sózásnál érdemes figyelembe venni a pácolt citrom sótartalmát is! Egy kevés vizet löttyintettem rá és fedő alatt puhára pároltam a húst.
A marokkói konyhára jellemző az édes és a sós ízek együttes használat. Szívesen társítják a párolt húsokat gyümölccsel, ezért a csirkét gránátalmás kuszkusszal tálaltam.
A marokkói konyhára jellemző az édes és a sós ízek együttes használat. Szívesen társítják a párolt húsokat gyümölccsel, ezért a csirkét gránátalmás kuszkusszal tálaltam.
1 megjegyzés:
Klassz! :)
Ezt a citromot már én is kinéztem magamnak anno Hétköznapi Ínyencnél. Jó hogy eszembe juttattad! Mindenképpen megcsinálom.
Megjegyzés küldése