Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2009. 12. 15.

Akció az Alexandránál: Ízek Itáliája

kép: innen

Amióta megjelent Giorgio Locatelli könyve az Ízek Itáliája, azóta fenem rá a fogam. Igencsak borsos ára - 12.990 Ft - azonban visszatartott eddig. Most az Alexandránál 6.999 Ft-ért vásárolható meg december 23-ig! Van remény, talán a Jézuska is tud róla, de ha mégsem, talán olvassa a blogomat...

"Az Ízek Itáliája több mint receptgyűjtemény.
Tankönyv a kedvtelésből szakácskodóknak, mert kézen fogva, az alapoktól kezdve magyarázza el az igazi olasz ételek trükkjeit.
Kézikönyv a séfeknek, mert enciklopédikus alapossággal tárgyalja az ételkészítés évszázados fortélyait, az alapanyagok kombinálásának titkát, az ízek, aromák vegyítésének tudományát. Ötleteket ad arra is, hogyan lehet egy hagyományos ételt újjáéleszteni úgy, hogy a legelőkelőbb éttermek étlapján is megállja a helyét.
Gasztronómiai útikönyv Itália rajongóinak, mert a tévéműsorokból is ismert sztárszakács bebarangolja országa varázslatos tájait, s közben csodás történeteket mesél a modenai balzsamecetről, a pármai sonkát szárító szél illatáról, a barlangokban érlelt gorgonzoláról, az ízek filozófiájáról." - olvashatjuk a könyv ajánlójában.

13 megjegyzés:

Zsuzsi írta...

Nekem megvan, igaz angol nyelven. Szerintem fantasztikus, és nagy előnye, hogy a receptek többsége otthon is előállítható. Egyszerű és nagyszerű.

L.Krisztina írta...

Köszi! Egyszer már volt ilyesmi árba de akkor lemaradtam róla:( El is felejtettem megnézni az Alexandra oldalt, köszi, hogy feltetted !!!!!!4

Reni írta...

Én megkapom a férjemtől karácsonyra :) Nem ennyire olcsón jutottunk hozzá, hanem egy ezressel többért, de az is jó árnak számított már szerintem.
Alig várom, hogy átlapozhassam, Locatelli az konyha istene nálam :)

Ízlésszindróma írta...

ajajajjjj:))))köszi:)

szepyke írta...

Imádom ezt a pasit!
Imádom!

szepyke írta...

Jah, láttátok a tv paprikán a műsort, amiben otthon főz?
Kész vagyok a pasitól, de tényleg!
Ebédre begyúr egy kis tésztát, meg fagyit csinál, meg... Imádom!:)

Palócprovence írta...

Zsuzsi, tényleg fantasztikus! Csak a méretével nem vagyok kibékülve, ölni lehet vele.

Palócprovence írta...

Krisztina, szívesen!

Palócprovence írta...

Reni, bármennyi jó ár, ha nem 13 ezer

Palócprovence írta...

Ízlésszindróma,:)), szívesen!

Palócprovence írta...

Szepyke, én is imádom! :)

chriesi írta...

Fantasztikus a könyv. Ő az abszolút kedvenc szakácsom. Remélem elhozza a Jézuska neked!

Palócprovence írta...

Én is remélem! :)