Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2009. 12. 06.

Karácsonyi receptverseny - Főétel 2. Citrusos szűzcsíkok

A szűzpecsenye egyik nagy előnye, hogy ugyanolyan gyorsan elkészül, mint pl. a csirkemell, mégis karakteresebb az íze. Remekül illik hozzá a narancs és a clementine.


Hozzávalók
  • 2 szűzpecsenye
  • 2 narancs
  • 2 clementin vagy helyette 4 mandarin
  • 2 sárgarépa
  • 2 zöldhagyma
  • 3-4 evőkanál olaj
  • bors
  • gyömbér
  • piri-piri fűszerkeverék vagy chilipehely
A kevergetve sütés nagyon gyors módszer, inkább csak az alapanyagok feldarabolása időigényes, de ez sem több 10-15 percnél. Felcsíkozom a szűzpecsenyét, a késsel meghámozott (így nem kerül bele a keserű fehér rész) citrusféléket felkockázom, a meghámozott répát kis hasábokra vágom, felaprítom a zöldhagymát (a zöld részével együtt).

A forró olajon kevergetve átpirítom a húst, rádobom a zöldhagymát és a répát. Fűszerezem, beleteszem a gyümölcsöket és kevergetve készre sütöm. Az egész nem több néhány percnél.


Elkészítési idő 20 perc.
Gesztenyés kelbimbóval tálalom.

2 megjegyzés:

Vesta írta...

Gratulálok, remek menüket rittyentettél, én biztos, hogy hasznosítani fogom az összeállításaidat!

Palócprovence írta...

Köszi! :)