Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2010. 02. 07.

Almás palacsinta


Hozzávalók
  • 30 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 4,5 dl tej
  • csipetnyi só
  • 2 nagyobb alma meghámozva, lereszelve
  • 2 evőkanál olaj
  • a tálaláshoz őrölt fahéj és porcukor vagy fahéjas porcukor
Az alma kivételével a hozzávalókból csomómentes palacsintatésztát keverek, majd belekeverem a reszelt almát is. Az almát lehet egészen vékonyra szeletelve is a tésztába keverni, de sokkal egyszerűbb a reszelt alma használata. A szokásosnál vastagabb palacsintákat sütök. Mivel a massza olajat is tartalmaz, ezért a sütéshez már nem használok több olajat. A kisült palacsintákat fahéjas porcukorral megszórva tálalom.

11 megjegyzés:

Thrini írta...

Hú de régen ettem... Anyukám nagyon finoman készíti.

Lianna írta...

Nagyon jól néz ki,ezer éve nem ettem! Ebből a mennyiségből kb. hány darab lesz?

Köszönöm!

Felhőlány írta...

Ez is egy olyan remek recept, amiben az almát megeszem! Mamámtól tanultam, de régen készítettem már... :)

nyarikonyha írta...

Gurítottam egy körkérdést. Ha ráérsz, nézz be, és majd várom a választ! Az azeri édesség részlegednél leragadtam....nyam

Palócprovence írta...

Igen, jó néha a régi klasszikusokhoz visszatérni! :)

Nyárikonyha, köszi, hamarosan! :)

szepyke írta...

Jaj. Kérek. Kettőt. Nem, hármat!:)

Péter írta...

Szia,

vizsgadrukkból írok.
Ezzel várom a névnapjára a barátnőimet (és fiú vagyok, ez nagy szó).
Bízom benned!
Kicsit felturbóztam:
négyet háromszögbehajtottam: beléjük kentem joghurtal hiított gesztenyepürét.
Úgy néz ki mint egy torta.
A tetejére majd joghurt gesztenyepüré, és díszítésnek fahéj kerül!
Kíváncsi leszek mennyire jön be majd nekik a finomságod.

Ki ne felejtsem: anyukám miattad tanult meg internetezni. Komolyan!

Ezekért is szeretlek!

Palócprovence írta...

Hűűű, ez nem semmi! Biztosan bejön nekik, egy főző pasi eleve nyerő! :)) Majd mesélj!
Anyukádnak pedig elismerésem, na nem azért, mert miattam tanult meg internetezni (ami persze nagyon hízelgő és köszönöm), hanem mert ez nem is olyan egyszerű, ha az ember már nem 20 éves. Én már csak tudom...:)

Péter írta...

Tarolt!
Köszönet érte.

A friss cikkhez egy gondolat:
az a vendéglő is az akció tagja, ahol felszolgáló anyukám. Ez pedig a parádi kisvendéglő.

Palócprovence írta...

Gratulálok! :))
Gondolom, sokan voltak a vendéglőben...

Névtelen írta...

Sajnos nekünk leragadt,pedig mindent előírásszerűen csináltunk.