Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2010. 12. 30.

Krumplisaláta


Hozzávalók

  • 1 kg héjában főtt, felkarikázott kifliburgonya
  • 2 fej felszeletelt lilahagyma
  • 2 felcsíkozott kápia- vagy 1 kaliforniai paprika
  • 8-10 elnegyedelt koktélparadicsom
  • chili- vagy erős paprika - ízlés szerint
  • 1 dl olaj
  • 0,5 dl borecet
  • bors
  • 25 dkg elmorzsolt fetasajt
  • 1 doboz ajóka - elhagyható
A hozzávalókat összekeverjük egy nagyobb tálban és hűtőben érleljük legalább egy éjszakát. Szobahőmérsékleten tálaljuk.
Olajbogyóval is kiegészíthetjük.

4 megjegyzés:

Gyöngyi írta...

Nagyon jól néz ki!!! Boldog Új Évet kívánok: Gyöngyi

Palócprovence írta...

Köszi és viszont kívánom! :)

Gabi írta...

Ez a saláta tényleg csodásan néz ki, gondolom, az íze is az. Mi az az ajóka?

Palócprovence írta...

Sózott, sóban vagy olajban tartósított szardellafilé (ringli néven is fut felgöngyölve).