Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2010. 12. 17.

Nigella rántott csirkéje

A rántott csirkét általában a hagyományos módon, friss csirkéből sütöm, de amikor csak fagyasztott csirkém van, akkor Nigella receptje a legegyszerűbb elkészítési mód. Én még csak ki sem olvasztom előtte, fagyosan kerül a tejbe.


Hozzávalók
  • csirkecombok
  • tej (zsíros)
  • a panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa
  • a sütéshez olaj
A csirkecombokat felöntöm annyi tejjel, ami ellepi. Megsózom és puhára főzöm a húst. Nem túl szép látvány, de nem kell aggódni, a végén leöblítem róla a kicsapódott tejet. A vízzel leöblített combokat lecsepegtetem, kicsit hűlni hagyom, majd a szokásos módon - liszt, tojás, zsemlemorzsa - bepanírozom (itt eltérek Nigella liszt-tojás-liszt panírjától). Bő, forró olajban aranyszínűre sütöm.


4 megjegyzés:

Vali írta...

Ez nagyon jó ötlet, még nem hallottam róla.

Anikó írta...

Nem fő ki így az íze????
Én a fagyasztottat felengedem és ugyanúgy készítem tovább mint a frisset. Semmi különbség nincs.

Gyöngyi írta...

Még én se hallottam ezt a forralós megoldást.. Én sertéskarajt szoktam enyhén sós, fokhagymás tejbe áztatni, borjú lesz belőle:)

Palócprovence írta...

Vali, különösen akkor jó ötlet, amikor az ember elfelejti kivenni a fagyasztóból a húst. :)

Anikó, nem, nem fől ki az íze, sőt, kimondottan jót tesz neki a tej, ahogy Gyöngyi is írja.