Alma, dió, méz - az adventi időszak jellemző alapanyagai most egy gyorsan elkészíthető süteménybe sűrítve.
Hozzávalók
- 1 kis csomag réteslap
- 2 meghámozott, felkockázott alma
- 1 maroknyi durvára vágott dió
- 1-2 evőkanál méz
- a sütéshez olaj
Keverjük össze az almát, a diót és a mézet. A réteslapokat hosszában hajtsuk ketté, a rövidebb oldal közepére tegyünk egy kanálnyi tölteléket. Hajtsuk rá a töltelékre felülről a réteslapot, majd mindkét oldaláról is, végül tekerjük fel. (Háromszögekre is hajtogathatjuk)
Forró olajban süssük aranyszínűre (nagyon gyorsan megsül!), alaposan csepegtessük le és porcukorral még melegen tálaljuk.
Tipp: sütőben is süthető. Ekkor azonban a réteslapokat és a batyukat is kenjük meg olajjal a sütés előtt.
1 megjegyzés:
Nagyon ínycsiklandozó!:)
Megjegyzés küldése