A bavette tulajdonképpen a szalagtészta egy fajtája, de keskenyebb, mint a fettuccine (ami hagyományosan mindig frissen készül). Fantáziadús (szóval félresikerült) spagettiként is szokták emlegetni, mivel egyik oldala teljesen lapos, a másik pedig enyhén domború (talán egy kicsit érzékelhető a képen is). A még keskenyebb változata a bavettine.
A garnélás bavette igazi gyorsétel, hiszen a bavette forrásban lévő vízben 8 perc alatt fő al dente állagúra, ennyi idő bőven elég a garnélák elkészítésére is, feltéve, hogy konyhakész (tisztított) garnélával van dolgunk.
Hozzávalók személyenként:
- 8 dkg szárított bavette vagy spagetti
- 6 nagy tisztított garnéla (ha fagyasztott, előtte érdemes kiolvasztani)
- némi olívaolaj
- só
- bors
- reszelt fokhagyma
- citrom
Amíg fől a tészta, az olajon süssük rózsaszínűre a rákokat a fokhagymával, csepegtessünk rá ízlés szerint citromlevet, szórjunk rá némi reszelt citromhéjat, végül keverjük hozzá a tésztát. És már ehetjük is!
3 megjegyzés:
Hú,de jól esne most! Igazi pillanatok alatt készülő olasz csoda♥
Olvastam valahol, hogy Versatile Blogger lettél :) Gratulálok! ;)
Köszönöm szépen! :)
Megjegyzés küldése