Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2012. 06. 22.

Garnélás bavette


A bavette tulajdonképpen a szalagtészta egy fajtája, de keskenyebb, mint a fettuccine (ami hagyományosan mindig frissen készül). Fantáziadús (szóval félresikerült) spagettiként is szokták emlegetni, mivel egyik oldala teljesen lapos, a másik pedig enyhén domború (talán egy kicsit érzékelhető a képen is). A még keskenyebb változata a bavettine.


A garnélás bavette igazi gyorsétel, hiszen a bavette forrásban lévő vízben 8 perc alatt fő al dente állagúra, ennyi idő bőven elég a garnélák elkészítésére is, feltéve, hogy konyhakész (tisztított) garnélával van dolgunk.

Hozzávalók személyenként:
  • 8 dkg szárított bavette vagy spagetti
  • 6 nagy tisztított garnéla (ha fagyasztott, előtte érdemes kiolvasztani)
  • némi olívaolaj
  • bors 
  • reszelt fokhagyma
  • citrom


Amíg fől a tészta, az olajon süssük rózsaszínűre a rákokat  a fokhagymával, csepegtessünk rá ízlés szerint citromlevet, szórjunk rá némi reszelt citromhéjat, végül  keverjük hozzá a tésztát. És már ehetjük is!

3 megjegyzés:

Eszter/SubRosa írta...

Hú,de jól esne most! Igazi pillanatok alatt készülő olasz csoda♥

PO írta...

Olvastam valahol, hogy Versatile Blogger lettél :) Gratulálok! ;)

Palócprovence írta...

Köszönöm szépen! :)