Mostanra már tobzódhatunk a zsenge, nyári zöldségekben, érdemes minél többet fogyasztani belőlük. A legegyszerűbb módon szeretem elkészíteni őket.
Hozzávalók
- néhány evőkanál olívaolaj vagy tetszés szerint egyéb olaj
- zsenge sárgarépa
- zsenge cukkini
- újkrumpli
- főzőhagyma vagy zöldhagyma
- camargue-i zöldfűszeres só vagy egyéb fűszersó, friss zöldfűszer
Az olívaolajon átforgatom a feldarabolt zöldségeket, fűszerezem, majd fedő alatt megpárolom. Az ilyen koranyári zöldségek alá nem szükséges vizet önteni, mert magas a nedvességtartalmuk (egyébként nem árt némi folyadék).
Lehetőségünk és ízlésünk szerint variálhatjuk a felhasznált zöldségeket. Minél többféle, annál jobb. Fűszersó helyett zöldfűszerekkel is ízesíthetjük.
Ebben a hőségben főételként is tökéletes, egyébként köret is lehet.
Lehetőségünk és ízlésünk szerint variálhatjuk a felhasznált zöldségeket. Minél többféle, annál jobb. Fűszersó helyett zöldfűszerekkel is ízesíthetjük.
Ebben a hőségben főételként is tökéletes, egyébként köret is lehet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése